Privatlivspolitik – behandling af persondata

Wolturnus behandler persondata og har vedtaget nedenstående privatlivspolitik, der fortæller dig, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, hvad vi gør med dem og dine rettigheder til at opdatere og slette dine data.

Vores indsamling, brug og deling af dine oplysninger er kun med din tilladelse, og hvor loven tillader det.

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med vores behandling af personlige oplysninger, er du velkommen til at kontakte os på email: info@wolturnus.dk

Formål med at indsamle og behandle persondata

Vi indsamler og behandler dine oplysninger for at:

  • kontakte dig med henblik på levering af produkter og tjenester, som du har købt eller tilmeldt dig.
  • evaluere og monitorere din brug af vores digitale kanaler (fx information om besøg på hjemmeside, så vi kan blive klogere på vores brugere og levere bedre indhold)
  • administrere, beskytte og udvikle systemer og tjenester
  • administrere abonnementer (fx tilmeldinger til vores elektroniske nyhedsbrev)
  • levere et tilpasset produkt til dig

Hvilken type personoplysninger indsamles?

Vi indsamler og behandler typisk følgende oplysninger:

  • IP-adresser, Cookies, Type af enhed (fx smartphone, tablet), operativsystem, browser, geografisk placering, login legitimationsoplysninger (fx hvis du har en bruger på vores webshop), hvilke sider du klikker på (interesse)
  • Kontaktoplysninger som navn, adresse, email-adresse og telefon-nummer. Dette sker kun, hvis du har givet samtykke til det. Til udsendelse af nyhedsbreve bruger vi tjenesten Mailchimp, som er underlagt europæisk lovgivning og GDPR i forhold til håndtering og opbevaring af data.

Wolturnus indsamler personoplysninger om brugere ved at bruge cookies og ved at brugeren selv afgiver oplysninger. Det er som på de fleste andre hjemmesider/nyhedsbreve.

Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?

Ifølge Persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt.

Wolturnus har foretaget passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt slettes, offentliggøres, misbruges eller kommer uvedkommende til kendskab. Derfor er vi kun få folk hos Wolturnus, som har adgang til registrerede brugerdata.

Wolturnus videregiver eller sælger ikke dine oplysninger til tredjepart.

Dataminimering

Vi indsamler, behandler og opbevarer kun de persondata, der er nødvendige i forhold til at opfylde vores fastsatte formål. Derudover kan det være bestemt ved lovgivning, hvilken type data, der er nødvendig at indsamle og opbevare for vores forretningsdrift. Typen og omfanget af de persondata, vi behandler, kan også være nødvendige for at opfylde en kontrakt eller en anden retlig forpligtelse.

Opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Samtykke

Dit samtykke til modtagelse af elektronisk nyhedsbrev er frivilligt, og du kan til enhver tid trække det tilbage ved at henvende dig til os. Brug kontaktoplysningerne ovenfor, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af vores hjemmesider, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” nedenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data (underdatabehandlere). Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det.

Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Cookies

Når du besøger wolturnus.dk eller wshoppen.dk registrerer vi dit besøg og din anvendelse af hjemmesiden. En cookie er en lille fil som indeholder anonyme informationer.

Wolturnus.dk anvender systemet Google Analytics til at måle trafikken. Det er cookies fra dette system, som din computer eller tablet modtager, når du besøger vores hjemmesider. De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Du kan finde muligheder for at håndtere cookies i din browsers indstillinger.

Cookien fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt sitet tidligere, hvilken browser og styresystem du bruger, osv. Informationen er anonym og kommer i en bunke med alle de andre brugere, så vi får en statistisk oversigt over brugen af Wolturnus.

Produktoversigter på vores hjemmesider kan indeholde indlejret indhold (f.eks. en video fra Youtube). Indlejret indhold fra andre websteder opfører sig på nøjagtig samme måde, som hvis du har besøgt det andet websted. De websteder indsamler måske data om dig, bruger cookies og overvåger din interaktion med det indlejrede indhold. Så ser du en Youtube video på vores hjemmesider, så ved Youtube godt, du har set den.

Dine rettigheder

Hvis du er tilmeldt nyhedsbrevet, kan du bede om en eksporteret fil med de personlige data vi har liggende om dig, heriblandt alt data, du har givet os. Du kan også bede om, at vi sletter eller tilretter alle personlige data, vi har om dig. Dog ikke data, som vi af administrative, lovmæssige eller sikkerhedsmæssige grunde skal gemme.

Du har mulighed for, at benytte dig af dataportabilitet, i så fald du ønsker dine oplysninger flyttet til en anden dataansvarlig eller databehandler.

Du har også mulighed for at indgive en klage til Datatilsynet

Vi opbevarer kun dine persondata, så længe vi skal bruge dem og sletter dem, når de ikke længere er nødvendige for det formål, som de er indsamlet til.

Du har altid mulighed for at afmelde et nyhedsbrev eller anden kommunikation modtaget via e-mail ved at anvende afmeldingslinket direkte i udsendelsen.

 

Summary in english

Zusammenfassung in Deutsch